Boerderijrenovatie te Burum

Omschrijving: Boerderijrenovatie + realisatie nieuw dak.

Locatie: Burum.

Tijdsduur: September - december 2017.

Van oude boerderij naar luxe woonboerderij

Wat begon bij de renovatie van een oude stalmuur werd uitgebreid naar een compleet nieuw dak met dakkapel, extra woonruimte, een serre met prachtig uitzicht en een nieuwe buitenmuur. Alle kozijnen werden vervangen door kunststof kozijnen. Vanaf de keukentafel nog ruimer zicht op het water en de landerijen en een terras aan het water.

Fotogalerij boerderijrenovatie Burum

Familie Van der Veen aan het woord
“We missen de timmermannen Mark en Frank. 3 maanden lang elke dag koffiedrinkers en eters aan tafel; op een gegeven moment voelden ze als familie. Bijkomend voordeel was dat als we een timmerwerkje in huis hadden, ze dat ook graag voor ons oplosten met hun creatieve ideeën. We hebben respect voor deze harde werkers. In de stromende regen gaten boren in de grond van 1,5 meter diep met klonten modder klevend aan hun laarzen en maar doorgaan zodat onze serre aardbevingsbestendig werd gebouwd. Er ging geen tijd verloren, ongeacht het weer. Daar nemen we ons petje voor af!”

Hoe hebben jullie de dienstverlening van Kingma’s Bouwbedrijf ervaren?
Folkert: “Ik ben met name te spreken over de communicatie, de nette afwerking en het feit dat de berekeningen kloppen. Als er vooraf een inschatting wordt gemaakt is het altijd maar afwachten of het klopt, maar Jaco zat er niet ver naast. Kingma’s Bouwbedrijf is een betrouwbare aannemer die meedenkt!”

Waarom Kingma’s Bouwbedrijf? 
“Omdat ze dichtbij zitten: op 3 kilometer afstand. Was er iets aan de hand – ook buiten werktijden om – dan stonden ze binnen no-time op de stoep om het op te lossen.”